GDPR E-learning

Skapa en säker digital miljö i skolan

Se till att alla vet vad som gäller när det kommer till GDPR

Dataskydd i skolans verksamhet

Känner du till de regler och riktlinjer som gäller GDPR i skolans verksamhet? Som verksam inom skolans värld är det viktigt att du känner till och följer lagstiftningen. För att underlätta ditt arbete har vi tagit fram en digital kurs.

GDPR E-learning tar bland annat upp:

• Vad är en personuppgift?
  • Vilka grundläggande principer måste alla som hanterar personuppgifter ta hänsyn till?
  • Samt frågor som är extra viktiga för dig som arbetar i skolan och hanterar personuppgifter om elever och medarbetare.

Med fokus på det allra viktigaste inom dataskydd och specificerad information som berör skolvärlden kan du känna dig trygg i att din skola hanterar personuppgifter på ett korrekt sätt.

Vilka rättigheter har barn enligt GDPR?

Nästan alla elever i skolan använder internet, och i lågstadiet har de flesta barn fått sin första mobiltelefon. Hur ser vi till att den digitala miljön är säker för våra barn och unga?

Du kan enkelt säkra kunskapen i din verksamhet med GDPR E-learning, kursen tar 30 minuter att genomföra och ger dig som ansvarig en överblick över deltagarnas resultat.

Få bättre förståelse för vilka regelverk som styr barns rättigheter på internet både i och utanför skolan. Hämta ditt faktablad om barns rättigheter i förhållande till GDPR!

Vill du veta mer? Boka en demo

1 Fyll i dina kontaktuppgifter
2 Välj datum & tid

Utforska fler verktyg som kan vara intressanta för dig