En virtuell expert som hjälper dig
med skoljuridiken

Kontakta oss för en kostnadsfri visning av Skolledning Expert

Välj vilket innehåll du är intresserad av KommunalFriskola

Förädlad lagstiftning och stöd för skolledare i kommunala skolor

Som skolledare och rektor har du dubbla roller att fylla. Du ska både utveckla den pedagogiska verksamheten och vara en god chef och stöd för dina medarbetare.

Med Skolledning Expert får du en digital handbok som på ett smart sätt hjälper dig med lagstiftning och styrdokument som berör den kommunala skolan.

Agera regelsmart i varje beslut

Draftits produkter är framtagna i nära samarbete med jurister och experter inom skolledning. Handböckerna består av förädlad juridik, författade på ett sätt så att alla kan förstå och applicera lagstiftningen i praktiken. Vi hjälper din skola att bli regelsmart i de beslut som fattas utifrån lagstiftning och styrdokument.

Områden du kan fördjupa dig i med Skolledning Expert

Arbetsmiljön i skolan

Som skolledare är du ansvarig för både elever och anställdas arbetsmiljö. Med en Gör-så-här-guide säkrar du era rutiner, medan frågebanken ger dig svar på hur man hanterar olika situationer.

Kränkande behandling

Handboken hjälper dig till att ta fram bra rutiner för detta tillsammans med dokument för exempelvis incidentrapporter. Ni kan också digitalisera hanteringen med vår digitala tjänst KB Process.

Systematiskt kvalitetsarbete

Rektor och pedagogerna ska både vara delaktiga i kvalitetsarbetet. Du får veta hur dokumentationen ska göras, exempel på hur arbetet ska bedrivas, samt hur ni integrerar kvalitetsarbetet i det dagliga arbetet.

Betyg & bedömning

Ladda ner mallar för betygsättning och slutbetyg, samtidigt som du kan läsa om riktlinjerna för bedömning i handboken. I frågebanken får du till exempel svar på: Vad blir betyget om jag saknar underlag?

Individuellt lärande

Elever har rätt till individuellt anpassad studiegång, utifrån ett åtgärdsprogram. Följ vår checklista för åtgärdsprogram, läs rättsfall från praxis och ladda ner mallar för processen.

Skolskjuts

Skolskjuts är ett omdebatterat område. Här finns även information vem som har rätt till skolskjuts, samt hur ansvar för eleven innan, under och efter skolskjutsen.

Glöm inte våra andra produkter & verktyg som hjälper skolledare med lagstiftningen