TOR

Sätt elevernas arbetsmiljö i första rummet

Ge era elever de bästa förutsättningarna för en bra skolmiljö

Nio av tio skolor brister i sitt arbetsmiljöarbete …

… var inte en av dem. Har ni ett systematiskt arbetsmiljöarbete på er skola? Och visste du att arbetsmiljölagen likställer elever med arbetstagare? Därför är det viktigt att ni regelbundet undersöker er skolas arbetsmiljö, så att risken för olycksfall och ohälsa bland era elever kan bedömas, åtgärdas och i slutändan undvikas.

För att underlätta denna process vill vi introducera vårt digitala verktyg TOR – Tillbud, Olycka och Riskobservation.

För att barn och elevers arbetsmiljö är lika viktig som din

TOR är ett digitalt verktyg som hjälper er att kontinuerligt förbättra arbetsmiljön i skolan och förskolan. Verktyget är pedagogiskt utformat så att er skolpersonal enkelt kan göra en anmälan när de har observerat en risk, när det har inträffat ett tillbud eller skett en olycka. TOR skickar ut en påminnelse om inte ärenden hanteras tillräckligt skyndsamt.

Med TOR slipper ni extra pappersarbete och ni kan känna er trygga med att ni hanterar personuppgifter i linje med gällande GDPR-lagstiftning.

Detta hjälper TOR er med

När en elev råkat ut för en olycka i skolan eller förskolan kan skolpersonalen enkelt skapa ett ärende i TOR. Ärendet skickas sedan vidare till skolans rektor som ansvarar för att utreda händelsen. Processen blir enkel och ger en tydlig överblick över ärendets status.

I TOR finns även statistik som ni kan använda för att se om det finns områden där extra tillsyn och resurser behöver läggas. Draftits långa erfarenhet inom skoljuridik gör att ni kan känna er trygga att våra verktyg alltid uppdateras för att följa gällande lagstiftning.

Vill du veta mer? Boka en demo

1 Välj datum & tid
2 Fyll i dina kontaktuppgifter
  • Maj 2020