TOLKA

Få koll på vad som
gäller enligt lagen

Draftit Skola hjälper dig som är rektor eller har en annan ledande funktion inom skolan att styra verksamheten på ett rättssäkert sätt.

Få svar på frågor du sitter med just nu. Kom snabbt vidare och slipp leta fakta från olika källor. Ta beslut med självförtroende när du vet att du följer senaste regelverket.

I vår digitala handbok Skolledning Expert finns allt du behöver veta presenterat på dina villkor. Sök lättolkade svar, hitta fördjupningar när du önskar och ta hjälp av våra skoljurister kostnadsfritt.

 

Boka ett samtal direkt

Våra verktyg hjälper dig att tolka och förstå

Förskola Expert
Skola E-learning
Skolledning Expert

GDPR E-learning
HR Expert
Privacy Expert

 

Våra mest omtyckta funktioner

 

  • Sökbar digital handbok – vad säger lagen?
  • Så här gör du rätt – arbetsrutiner i punktform
  • Frågebanken – skoljuristen svarar på frågor
  • Rätt blankett – hitta uppdaterade dokument
  • Krisportalen – nya regler under pandemin
  • E-learning – för kompetensutveckling

Se fler funktioner i våra webbinarier

 

 

Styr verksamheten rättssäkert

Logga in och ta genvägen till gällande lagar och regelverk. Hitta snabba svar på frågor du har här och nu – med lättolkade förklaringar länkade till de senaste styrdokumenten och rätt blankett. Hittar du inte vad du söker? Då kan du skicka frågan till skoljuristen direkt i verktyget och få svar inom 48 timmar. En uppskattad bonus du aldrig betalar extra för.

Ladda ner svaren på de vanligaste frågorna om betygsättning

 

 

Ny krisportal – allt du behöver veta om regler kring pandemin

Krisportalen är en uppskattad funktion i Skolledning Expert. Där hittar du all information som berör covid-19 i skolans verksamhet. Vad gäller vid fjärrundervisning och frånvaro? Vem bär ansvaret för riskbedömning och arbetsmiljö? Få svaren och läs det ständigt uppdaterade nyhetsflöde på din skärm.

 

 

Fråga skoljuristen hur många gånger du vill utan att det kostar

Hittar du inte svaret på en fråga? Ställ den direkt till vår skoljurist och få personligt svar inom 48 timmar. Tjänsten ingår i digitala handboken Skolledning Expert. Fråga hur många gånger du vill utan att det kostar extra. Svaren blir en del av den ständigt växande frågebanken som vägleder andra i samma situation.

 

 

Stärk personalen i hantering av kränkande behandling

Ta hjälp av Skola E-learning för att höja kompetensen kring hur kränkningar i skolan hanteras rätt. Denna digitala kurs stöttar dig som har en ledande roll i kommunal och privat sektor, men kan även användas för att öka kompetensen hos pedagoger.

 

Några av våra många nöjda kunder


Maria Gustavsson elevhälsochef i Höganäs Kommun

Draftit blev ett självklart val för att Skolmiljö Incident matchade vår kravspecifikation, samtidigt som de är väldigt prisvärda och enkla att komma igång att arbeta med.

Läs mer

Per Wikström bitr. chef för Barn- och ungdomsförvaltningen i Säters Kommun

Numera anmäls alla kränkningar, inga anmälningar eller utredningar faller längre mellan stolarna. Vi har full kontroll. Det känns tryggt, och otroligt bra.

Läs mer

Joakim Lindahl rektor på Dormsjöskolan

Jag tycker Skolledning Expert är mycket användbart som juridiskt stöd. Handboken ger mig all information jag behöver och jag har använt funktionen Fråga jurist en handfull gånger.

Läs mer

Ulf Andersson utvecklingsledare Gullspångs Kommun

Vi har stor nytta av Skolledning Expert eftersom vi inte har en egen jurist i kommunen. Verktyget fungerar utmärkt som vägledare i juridiska frågor som rör våra verksamheter.

Läs mer

Johan Risborn rektor på Ängdals skolor

Det känns tryggt att ha Kränkande behandling Incident som stöd när kränkande ärenden anmäls. Det känns tryggt och skönt för alla berörda att vi numera kan följa processen från anmälan till åtgärd digitalt.

Läs mer

Cecilia Maront utvecklingsledare Kunskapsskolan

Kränkande behandling Incident fyller en viktig funktion i vårt kvalitetsarbete och hanterar hela processen från anmälan till åtgärd. Kontakterna med Draftit har bara varit positiva.

Läs mer

Kontakta oss så hjälper vi dig att komma igång!

1Fyll i dina kontaktuppgifter
2Välj datum & tid
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

  • Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter